Чим і як різати керамічну плитку в домашніх умовах?

Від 0
639

При укладанні кахлю будь-якого розміру доводиться використовувати не тільки цілі плитки, але і їх частини різних розмірів. Але як різати їх, щоб краю виходили абсолютно рівними? Для цього використовують спеціальні інструменти і різні пристосування.

Різка керамічної плитки

Плиткорез

Для відрізання плитки чітко по прямій лінії ідеально підходить плиткорез. Спочатку на кахлі відзначається лінія відрізу. Це можна зробити олівцем або маркером, а потім матеріал вставляється гранню, перпендикулярній до відрізу, і щільно притискається до наполегливої ​​планки. Рез буде рівно під 90 ?. Важіль з відрізним роликом притискається до ближньої межі і проводиться до протилежного боку. Потім на нього не сильно натискають і плитка ламається по лінії відрізу. Не вийшло? Пройдіться роликом від себе до упору ще раз.

Склоріз

Тонку плитку можна розрізати на частини склорізом. Для цього її слід покласти на рівну поверхню, а під один край, паралельний лінії різу, покласти цвях, який має невеликий діаметр. Після цього, притримуючи з одного боку рукою, з іншого придавити правилом або рівнем. Склоріз дозволяє відрізати смужки шириною від 15 мм.

Болгарка

За допомогою болгарки можна розрізати навіть рельєфний кахель. Головне використовувати спеціальні круги для різання керамічних плиток. Щоб зробити це, слід розмістити плитку так, щоб під лінією різу не було опори, і провести по ньому болгаркою.

Електролобзик

Такий рекомендується використовувати для створення в кахлі отворів під будь-які виступаючі елементи. Для цього розмічається лінія і потім свердлиться отвір всередині. Його діаметр повинен бути трохи більше, ніж розмір пилочки. Від нього виконується вирізання з плавним підходом до лінії.
Різка кахлю -досить складний процес для новачка в цій справі. Тому перш, ніж використовувати один з перерахованих нами інструментів на матеріалі, який ви будете укладати, попрацюйте на непотрібної плитці або спеціально придбаних для цього елементах.

54321
(Голосів. Середнє 0 із 5)
Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ваше ім'я:*

Ваш сайт

Ваш коментар